Håbo kommun logo

maplink

Gymnasiebibliotekaries ansvar

Vad gör en gymnasiebibliotekarie

Gymnasiebibliotekarie är skolpersonal och medpedagog på Fridegårdsgymnasiet.

PEDAGOGISKT ANSVAR

• Gymnasiebibliotekarien hjälper alla som studerar eller arbetar på Fridegårdsgymnasiet med informationssökning.
  • I början av varje termin kan lärarna boka en biblioteksvisning. En biblioteksvisning är en snabb genomgång av alla biblioteksresurser (dokument, personal, teknologi, etc.)
  • Gymnasiebiblioteket erbjuder lektioner i informationssökning och källkritik referenshanvisning och hjälp med gymnasiearbeten.
  • Främjar alla elevers litterära nyfikenhet och medvetenhet i kön- och facklitteratur, genom bokprat, boksamtal, studiecirklar, författarbesök, enskilda boktips, och skyltning i biblioteket.
  • Som stöd till lärande kan gymnasiebiblioteket också hjälpa elever med vissa ämne engelska, franska, ekonomi, etc.
  • För att få extra hjälp kan elever anmäla sig till tjänsten "boka bibliotekarien!"
  • Elever bokar biblioteksrum för kultur och evenemang (utställning, föreställning, etc.) på egen vilja.

ADMINISTRATIVT ANSVAR

• Har medieansvar för unga, dessutom inköp av litteratur för alla i Håbo kommun som är mellan 13-20 år.
  • Har medieansvar för vampyrer och Fantasy för unga och vuxna, och vuxen tecknade serier.
  • Administrativt ansvar för gymnasiebiblioteksidor på Håbo kommuns webb och på Office 365.
  • Administrativt ansvar för bibliotekskonto för gymansieelever och personalen.
  • Hanterar gymnasiebibliotekets program och aktiviteter.
  • Samordnar samarbete med interna- samt externa parter kring program, sp. projekt, evenemang och integarationsfrågor.

KONTAKT: Roland Ngwee Ngijol, Gymnasiebibliotekarie

Sidansvarig: Roland Ngwée Ngijol