Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Misstänkt matförgiftning

Misstänker du att du blivit matförgiftad på en restaurang i Håbo kommun? Använd vår e-tjänt eller kontakta vår livsmedelsinspektör via telefon till Kontaktcenter på 0171-525 00.

Matförgiftningen kan ske i hemmet av livsmedel man själv tillagat eller på en restaurang. En matförgiftningen beror på att man fått i sig ett otjänligt livsmedel som innehåller bakterier, virus eller gifter. Vanliga symptom på att du blivit matförgiftad är diarré, kräkningar, magsmärtor, illamående och feber.

När en anmälan görs om misstänkt matförgiftning är det viktigt att försöka minnas vad som ätits och druckits de senaste två dagarna. En snabb anmälan kan förhindra att flera blir sjuka samt ökar chansen att matrester finns kvar att ta prover på.

För att komma till vår e-tjänst. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dataskyddsförordningen

Håbo kommun samlar in dina personuppgifter i syfte att kunna fatta beslut i ditt ärende gällande misstänkt matförgiftning. Vi behandlar dina uppgifter med stöd av Artikel 6 1 e i Dataskyddsförordningen där det framgår att behandlingen är nödvändig i samband med myndighetsutövning.

Personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina personuppgifter är bygg-och miljönämnden i Håbo kommun.

Läs mer om dina rättigheter, hur Håbo kommun hanterar personuppgifter samt hur du kommer i kontakt med dataskyddsombudet på habo.se/personuppgifter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster