Välkommen till riskkapitalkväll med UF-företagare

Tisdagen den 23 oktober klockan 18.30 bjuder Fridegårdsgymnasiet in till riskkapitalkväll med UF-företagare (Ung Företagsamhet). Under kvällen kommer eleverna att presentera sig och sina företag för allmänheten. Här finns också möjlighet för företagare och privatpersoner att investera i ett UF-företag.

UF-lärare Johnny Hellgren säger,
– Jag har som vanligt höga förväntningar på UF-året. Vi har driftiga ungdomar i skolan som har varit extremt nära SM-guld två år i rad. På riskkapitalkvällen får allmänheten en chans att vara med på resan från början. Det är ett unikt tillfälle att ta del av UF-företagens idéer och investera innan de slår igenom.

Nio UF-företag presenterar sig

Totalt nio UF-företag från Fridegårdsgymnasiet presenterar sig under kvällen. Här är tre exempel

• OnTheGo - Företaget som erbjuder mobil caféverksamhet i Bålsta.

• MNE Production - Företaget som producerar digitalt innehåll, exempelvis en podd för kvinnliga entreprenörer.

• Creative Promotion - Företaget som hjälper andra företag att ta fram skräddarsydda profilprodukter efter kundens behov.

– Det här är någonting som vi sett fram emot länge! Äntligen få visa upp vårt företag. Jag är spänd och nervös men samtidigt förväntansfull och taggad. Jag hoppas att många kommer och lyssnar på oss. Det ska bli extremt kul att få träffa nya människor och att utvecklas som person, säger Julia Lindqvist som driver UF-företaget MNE Production.

En chans att nätverka och investera

Syftet med kvällen är att eleverna ska få tillfälle att presentera sina företag och nätverka. Företagare och privatpersoner får lära sig mer om UF-företagen och har möjlighet att investera. Under kvällen får eleverna också träna på att presentera inför en publik.

Tid och plats

Evenemanget startar med UF företagspresentationer klockan 18:30 i Fridegårds café. Därefter finns det möjlighet att träffa UF-företagare, mingla och ställa frågor. Riskkapitalkvällen beräknas vara slut klockan 20.30.
Besökare bjuds på kaffe och fika.

Media hälsas varmt välkomna till kvällen.

Har du frågor?
Då är du välkommen att kontakta:
Johnny Hellgren, UF-ansvarig på Fridegårdsgymnasiet
E-post: johnny.hellgren@edu.habo.se

Du kan läsa mer om Fridegårdsgymnasiets UF-företag i Svenskt Näringslivs artikel.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2018-10-17