Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Tobias, IKT-pedagog – Varierad undervisning ökar tillgängligheten i skolan

Fridegårdsgymnasiet arbetar med att inkludera tekniska IKT-verktyg (Information, Kommunikation, Teknik) i sitt pedagogiska arbete. Flera personer arbetar med att inspirera, stödja och utbilda elever och personal i IKT. Syftet är bland annat att göra skolarbetet mer tillgängligt genom att använda olika typer av verktyg och tekniker.

Tobias Eriksson som har rollen som IKT-pedagog berättar mer om arbetet i skolan.

– Vi jobbar aktivt med att inspirera, stödja och utbilda elever och personal och vill göra det möjligt för dem att använda olika typer av verktyg i sitt dagliga arbete. Det kan handla om att lärare anpassar olika uppgifter och kompletterar text med ljud, bild och film. Det skapar en mer varierad undervisning som når fler. Det ger också fler alternativ till redovisning.
Vår vision är att vara multimodala, det vill säga att arbeta med olika typer av verktyg. Det är positivt eftersom det ökar tillgängligheten. Vi är alla olika och tar till oss kunskap på olika sätt.

Ställer ut skolans IKT-arbete på mässa

På HETT-mässan i Håbo kommun visar gymnasiet upp delar av sin tekniska utrustning.

All pedagogisk personal och alla elever på Fridegårdsgymnasiet har tillgång till en bärbar MAC-dator. Vi använder program som Photoshop, InDesign, Garageband m.m. Vi har också avancerad mekanikutrustning, inspelningsutrustning och 3D-skrivare. Office 365 och framförallt OneNote är skolans gemensamma plattform för digitalt material i undervisningen.
Jag är personligen intresserad av de möjligheter som nya verktyg ger, och det är spännande att få vara med och utveckla skolans pedagogiska arbete, säger Tobias.

HETT-mässan är en intern mässa som riktar sig till lärare, pedagoger och skolledare inom förskolan, grundskolan och gymnasiet. Det handlar om att inspirera varandra och ge nya idéer på hur man kan kombinera pedagogik och teknik i lärandet. Mässan arrangeras av Pedagogcentrum den 29 oktober.

Sidansvarig: Fridegårdsgymnasiet

2018-10-23

Klicka för support
Stäng supportfönster