Vi startar Barn- och fritidsprogrammet!

Från och med hösten 2020 kan du som ska börja gymnasiet läsa Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogiskt och socialt arbete hos oss. Då startar vi det nya programmet på Samhällsprogrammet!

– Vi är glada över att vi har fått förtroende att starta ett systerprogram på Samhällsprogrammet. Det känns bra att kunna erbjuda ett så intressant och viktigt program som barn och fritid till våra framtida elever, säger Catharina Wakim som är rektor på Fridegårdsgymnasiet.

Programmet leder till arbete eller vidare studier

På Barn- och fritidsprogrammet kombineras studier inom pedagogik, fritid och socialt arbete med arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det är ett program för den som har och/eller vill utveckla din sociala kompetens. Här finns möjlighet att som elev själv välja hur högskoleförberedande studierna ska vara.

– Vi hoppas att det kan bli en tillgång för kommunen och det lokala näringslivet i ett längre perspektiv. Eleverna kommer att få kunskaper om vår sociala värld, om människors utveckling och samspel. Det är viktiga kunskaper att ha med sig in i arbetslivet.

Har du frågor?

Då är du välkommen att kontakta:
Catharina Wakim, rektor på Fridegårdsgymnasiet
E-post: catharina.wakim@habo.se

Här kan du läsa mer om Barn- och fritidsprogrammet!

2019-06-03