Digitalt SM i Ungt företagande i år

För sjunde året i rad kvalificerade sig ett antal UF-företag från Fridegårdsgymnasiet till SM i Ungt företagande. På grund av rådande situation med Coronavirus genomfördes mässan i mindre skala och digitalt i år.

UF-företagen Millebook, Chell och Sportleken från ekonomiprogrammet samt Local Climate och Little Sister från samhällsprogrammet var de som skulle ha försvarat Uppsala läns färger på Älvsjömässan. På grund av rådande situation med Coronavirus togs emellertid en del klasser bort från SM, och till slut fick tre företag representera Fridegårdsgymnasiet på den digitala mässan 19 maj som ersatte den ordinarie. Millebook tävlade i årets vara och årets hållbara företag. Local Climate tävlade i årets tjänst och Little Sister i årets hantverk.

Under en och en halv timme guidade programledarna Julia Tollin och Staffan Taylor tittare genom prisutdelningar i 13 kategorier, tävlingar och gäster. Några av gästerna som deltog via länk var Prins Daniel och näringsminister Ibrahim Baylan.

Fridegårdsgymnasiets UF-resa

Fridegårdsgymnasiets ekonomiprogram startade sin UF-resa i 2014. De senaste sju åren har skolan utvecklats till den mest framgångsrika gymnasieskolan i Sverige, sett till antal SM-kvalificeringar. Johnny Hellgren som är ansvarig UF-lärare har utsetts till årets UF-lärare i Uppsala län två gånger. Så här säger han om förutsättningarna inför hösten:
–Jag hoppas att situationen på gymnasiet ser annorlunda ut i höst, men hur det än blir så är vi förberedda på att möta utmaningen. Alla företag måste ju förhålla sig till pandemin som vi befinner oss i och tanken är att våra elever ska få träna på hur det är att driva ett företag på riktigt. Det innebär att den verklighet som gäller för näringslivet även gäller för dem. Vem vet. Kanske får vi se ett gäng UF-företag som satsar stenhårt på e-handel i höst.

Se hela sändningen från SM

På Ung företagsamhets webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se hela sändningen och resultat från SM i Ungt företagande 2020 i efterhand.

2020-05-29