– Vi har längtat efter våra elever

Fridegårdsgymnasiet entré

Helena Anderstedt, rektor på Fridegårdsgymnasiet

Från och med 17 augusti öppnar Fridegårdsgymnasiet för undervisning på plats i skolan igen efter vårens period med distansundervisning. På gymnasiet görs anpassningar för att hjälpa till i arbetet med att minska smittspridningen av Covid 19.

Helena Anderstedt som är rektor på Fridegårdsgymnasiet berättar mer om terminsstarten:

– Vi har längtat efter våra elever och är glada att kunna välkomna dem tillbaks till skolan. I höst kommer vi att bedriva vår verksamhet på plats på gymnasiet och vi gör anpassningar för att hjälpa till att minska smittspridningen. Vi kommer exempelvis inte att hålla några stora samlingar, vi har nya rutiner i matsalen, vi ser till så det finns ordentligt med tvål och handsprit tillgängligt i skolan, vi informerar och märker upp skolan på olika sätt för att påminna elever och personal om att hålla omtänksamt avstånd. Skolan kommer också att städas varje dag och vi diskuterar fler åtgärder för att hjälpa till att minska smittspridningen. Arbetet med att bedriva verksamheten i en ”kris i normalläge” fortsätter. Det kommer nya frågor varje dag som är kopplade till situationen vi befinner oss i, och vi hjälps åt för att lösa saker som dyker upp. Det är ett ständigt pågående arbete.

Fridegårdsgymnasiet följer de rekommendationer och föreskrifter som huvudmannen, regeringen och myndigheterna ger. Om läget skulle förändras under hösten så kan det innebära att myndigheterna fattar nya beslut gällande undervisningen.

Här kan du se tid och plats för terminsstarten på Fridegårdsgymnasiet

2020-08-13