Klassrumsundervisning i kombination med distansundervisning fortsätter efter sportlovet

Utbildningsminister Anna Ekström meddelade 21 januari att reglerna för distansundervisning på gymnasiet justeras. En succesiv återgång till mer normal verksamhet på gymnasiet är nu möjlig genom en kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning. Det är huvudmannen som beslutar hur undervisningen ska bedrivas framöver med hänsyn till det lokala smittskyddsläget.

Uppdaterad 12 mars

Det här gäller för Fridegårdsgymnasiet

En kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning fortsätter

Från och med måndag 1 februari justerade Fridegårdsgymnasiet sin undervisningsform till en kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning. Detta gäller tills vidare och för alla nationella program på Fridegårdsgymnasiet med vissa undantag. Undervisningen sker enligt ordinarie schema. Programmen kan komma att anpassa undervisningen olika, utifrån deras förutsättningar och behov.

Succesiv återgång till mer normal verksamhet på gymnasiet

Utbildningsministern meddelar den 21 januari att reglerna för distansundervisning på gymnasiet justeras. Det gör det möjligt till mer normal verksamhet på gymnasiet genom en kombination av klassrumsundervisning och distansundervisning.
Du kan läsa mer på Skolverkets webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anpassningar i skolan

Vi har gjort många anpassningar i skolan och gör allt vi kan för att skapa förutsättningar så att vi kan hålla avstånd. Vi undviker också att blanda elevgrupper med varandra. Hittills har vi inte sett någon stor smittspridning på vår skola. I de fall vi har haft, har smittotillfället spårats till andra platser än skolan.
Vi planerar att ha 30-80% av våra elever på plats i skolan framöver beroende på hur smittläget ser ut i regionen. Vi följer utvecklingen noga.

Information från skolan

Eleverna får information från skolledningen löpande i Teams, som är skolans interna informationskanal. Eleverna kommunicerar med sin mentor och undervisande lärare om undervisningen via Teams eller mail. Vårdnadshavare får primärt information från skolan via vår webbsida fridegårdsgymnasiet.se.

Har du frågor om undervisning så är du välkommen att kontakta programmet.
Eller kontakta rektor Helena Anderstedt.