Reservantagning till Fridegårdsgymnasiet ht 2021

På eftermiddagen den 16 augusti tar Fridegårdsgymnasiet över aktuell reservlista från Gymnasieantagningen i Storsthlm. Vi börjar då kontakta elever om platser blir lediga. Har du frågor innan 16 augusti som gäller ansökan till gymnasiet så är du välkomman att kontakta Gymnasieantagningen.

16 augusti startar reservantagningen på Fridegårdsgymnasiet

Så här går det till

Om det blir en ledig plats på ett program så ringer vi den elev som står först på tur på reservlistan. Vi använder de kontaktuppgifter som är registrerade på https://gymnasieantagningen.storsthlm.se/ Länk till annan webbplats.
Kontrollera gärna att dina uppgifter där stämmer.

Vi försöker ringa två gånger. Om vi inte lyckas nå personen på registrerat telefonnummer, så kontaktas den elev som står näst på tur på listan.

Hur vet jag om jag står med på reservlistan?

Om du redan har med Fridegårdsgymnasiet i din ansökan - och inte har tackat nej till att stå kvar som reserv, så finns du fortfarande med på reservlistan.

Om du inte har med Fridegårdsgymnasiet i din ansökan, men vi stå som reserv, så behöver du fylla i en ansökningsblankett, underteckna, bifoga slutbetyg och skicka till syv:

Fridegårdsgymnasiet
Ansökan/reservantagning/SYV

Här hittar du ansökningsblanketten Pdf, 145.5 kB.
Studieplanen ska sändas med om du byter program och vill gå om åk 1.

Reservantagningen avslutas 3 september

Ansökningar datumstämplas och behandlas varefter de kommer in. Reservantagningen avslutas den 3 september.

Slutantagningsbesked visas på gymnasieantagningen.se

Inloggningssidor stänger den 23 juni kl 23:59 och öppnar igen den 1 juli.
Du kan då logga in på din sida, se ditt slutantagningsbesked och svara på ditt antagningsbesked. Du måste svara senast den 16 juli kl 12:00.

Ansökan till AST, introduktionsprogram och gymnasiesärskolan

Är du intresserad av AST-program, introduktionsprogram(IM) eller gymnasiesärskolan så kan du läsa mer här:
AST-programmen Länk till annan webbplats.
Introduktionsprogrammen (IM) Länk till annan webbplats.
Gymnasiesärskolan Länk till annan webbplats.

Kontaktuppgifter till Gymnasieantagningen

Om du har frågor om ansökan, vill göra en ny ansökan eller göra en sen ansökan till Fridegårdsgymnasiet, så kontaktar du kansliet på Gymnasieantagningen. Länk till annan webbplats.
Där finns aktuell ansökningsblankett, kontaktuppgifter och mer information.

Kontaktuppgifter till syv på Fridegårdsgymnasiet

Vid frågor som gäller Fridegårdsgymnasiet är du välkommen att kontakta studie- och yrkesvägledaren på e-mail: syv.fridegard@edu.habo.se

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen