Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo
2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta oss

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-538 40

Fridegårdsgymnasiet Centrumgränd 5 746 80 Bålsta

Skolsköterska

Precis som på grundskolan har du tillgång till sjuksköterska på skolan. Till mig kan du som elev komma på både planerade samt spontana besök. Jag har stark sekretess samt journalföringsplikt.

Jag finns på skolan måndag-fredag 08.00-16.30.

Hälsobesök

Under första året på gymnasiet kommer du på ett hälsobesök till mig. Det samtalet utgår från vad du själv tycker är angeläget. Under samtalet talar vi om din skolsituation vad gäller trivsel, studieteknik och inlärning. Vi samtalar om din hemsituation, din fritid, kamratrelationer, din livsstil och annat som är angeläget för just dig. Du har möjlighet att kontrollera din längd, vikt, syn och hörsel. Vi tittar igenom din skolhälsovårdsjournal och ser över om du har fått alla vaccinationer du ska ha.

Riktade besök

Ibland blir det inte som man tänkt sig och då kan jag vara behjälplig. Det kan handla om fysiska problem, sömnproblem, oro och ångest eller annat. Vid behov kan jag hänvisa vidare eller skriva remiss till specialist. Vid hög skolfrånvaro brukar jag erbjuda ett besök hos mig.

Rådgivning

Du är alltid välkommen för rådgivning kring din hälsa. Du kan boka tid via telefon, sms eller mail. Är dörren öppen är det bara att kliva på.

Skolläkare

Vid behov kan du få tid till skolläkaren. Tid till henne bokas via mig.

HBTQ-certifierad

Den lokala elevhälsan, skolsköterskor och kuratorer i kommunen, är HBTQ-certifierad. Det innebär att vi arbetar normkritiskt och synliggör HBTQ-frågor på skolan. Du som elev och dina föräldrar ska känna er trygga med att prata med oss kring frågor om könsidentitet och sexuell läggning. 

Välkommen!

Kontakuppgifter skolsköterska Fridegårdsgymnasiet

Katarina Edblom
Skolsköterska medicinskt ledningsansvarig/samordnare
Telefon: 0171-538 51
Mobil: 076-117 73 13
E-post: katarina.edblom@edu.habo.se

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2018-01-22

Klicka för support
Stäng supportfönster