Vi erbjuder högskoleförberedande program, yrkesförberedande program, AST-anpassade program, introduktionsprogram och olika kurser som individuellt val, exempelvis musik och Ungt företagande (UF). Du ansöker till Fridegårdsgymnasiet åk. 1 genom Gymnasieantagningen. Om du redan går gymnasiet och vill byta skola så kontaktar du studie- och yrkesvägledaren.

Är du en social person som tycker om människor? Vill du arbeta med att utveckla och leda andra människor i framtiden? Då kanske barn- och fritidsprogrammet är något för dig?

Barn- och fritidsprogrammet

Drömmer du om att starta ett eget företag? Vill du göra stora affärer? Eller lära dig mer om juridik? Då kanske ekonomiprogrammet är något för dig!

Ekonomiprogrammet

Är du intresserad av världen runt dig och hur samhället i Sverige och världen fungerar? Vill du ha en bra grund för studier på universitet eller högskola efter gymnasiet? Då är kanske samhällsvetenskapsprogrammet rätt val för dig.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Gillar du naturvetenskapliga ämnen? Funderar du på att bli ingenjör, veterinär, biolog, läkare, forskare eller kanske vetenskapsjournalist. Naturvetenskapsprogrammet är en bred och spännande utbildning som ger dig behörighet till de flesta universitet och högskolor.

Naturvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av problemlösning, teknik och teknikutveckling? Vill du studera vidare till ingenjör eller något annat teknikyrke? Då kanske teknikprogrammet är något för dig.

Teknikprogrammet

AST-programmen är för dig som har en neuropsykiatrisk diagnos inom autism och vill studera vidare på högskola eller universitet. På AST-programmen erbjuds du möjligheten att följa ett nationellt program med eller utan anpassad studiegång. Du har tillgång till speciallärare eller ämneslärare som anpassar undervisningen tillsammans med dig. Undervisningen sker på individnivå eller i mindre grupper.

AST-prorgammet

Behöver du komplettera dina grundskolestudier, förbereda dig inför ett nationellt program eller för arbetslivet? Välkommen till oss! Introduktionsprogrammen på Fridegårdsgymnasiet förbereder dig inför ditt äventyr - framtiden.

Introduktionsprogrammen

Gymnasiesärskolan består av nationella och individuella program. Du får en god grund för att studera vidare, söka arbete och delta aktivt i samhällslivet.

Gymnasiesärskolan

Är du musikintresserad och vill utveckla dig inom musik? Vi erbjuder fantastiska möjligheter till att utveckla ditt musikintresse! Hos oss kan välja att läsa musikkurser som individuellt val och delta på skolans olika konsertevenemang.

Musikkurser

Vi är den ledande skolan i Uppsala län när det gäller entreprenörskap i skolan. Vi arbetar med konceptet Ung Företagsamhet - UF på ekonomiprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet.

Ungt företagande UF