Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo
org.mozilla.javascript.Undefined@650ca388
org.mozilla.javascript.Undefined@650ca388
org.mozilla.javascript.Undefined@650ca388
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@650ca388
Pil ner

Kontakta oss

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-525 00

Fridegårdsgymnasiet Centrumgränd 5 746 80 Bålsta

Ekonomiprogrammet

Drömmer du om att starta företag? Vill du göra stora affärer eller kanske lära dig mer om etiska frågor och juridik på affärsområdet? Då är Ekonomiprogrammet något för dig!

På Fridegårdsgymnasiet erbjuder vi inriktningen Ekonomi.

Utbildningen ger dig kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt för att tillgodose människors behov. Företagsekonomi utgår från företagens perspektiv och ska tillsammans med entreprenörskap utveckla kunskaper som krävs för att starta och driva företag. Inom juridiken behandlas det svenska rättssystemet samt lagar och författningar som styr eller påverkar företag, organisationer och privatliv.

Marknadsföring spelar en allt större roll inom näringslivet. Du utvecklar din språkliga förmåga och modern teknik används som ett redskap för informationssökning, presentation och kommunikation.

Utbildningen ska också utveckla dina kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar. Sådana kunskaper i psykologi är viktiga vid beslut och bedömningar inom arbetslivet.

Entreprenörskap

Under år 3 startar du ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Du får marknadsföra och sälja dina produkter och delta i mässor och utställningar. Det är bra tillfällen att få nya uppslag och knyta användbara kontakter. Vi har ett nära och mycket gott samarbete med det lokala näringslivet, och UF på Fridegårdsgymnasiet har etablerat sig så att det blivit en angelägenhet för hela det kringliggande samhället.

Ekonomiprogrammet ger dig kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag. Exempel på yrken som programmet kan leda till är försäljare, jurist, controller, mäklare, inköpare, banktjänsteman, marknadsförare, försäkringstjänsteman, lärare. Den ekonomiska inriktningen kan också leda till direkt yrkesverksamhet inom handel eller kontor, i näringsliv eller förvaltning. Många blir anställda för att utbildas inom företaget. Programmet ger också kunskaper i juridik, vilket både är till nytta i liv och arbete, och är en bas för framtida studier.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2018-05-24

Klicka för support
Stäng supportfönster