Nyhet! Barn- och fritidsprogrammet

barn- och fritidselever

Från och med hösten 2020 kan du läsa Barn- och fritidsprogrammet med fokus på människor och framtid på Fridegårdsgymnasiet!

Är du en social person som tycker om människor?
Vill du arbeta med att utveckla och leda barn, ungdomar eller vuxna i framtiden?

På Barn- och fritidsprogram får du ta del av samhället samtidigt som du bygger din egen trygghet och självkänsla.

Programmet ger högskolebehörighet

Utbildningen ger högskolebehörighet men du kan också välja att läsa fler yrkesinriktade ämnen och rikta studierna mot jobb direkt efter gymnasiet.
Du väljer själv!

En bra grund för många olika yrken

Programmet ger en bra grund för många olika yrken.

Du få bland annat läsa:

• sociologi
  • pedagogik
  • hälsa
  • ledarskap
  • kommunikation

Det här får du lära dig

Du lär dig om människors lärande och utveckling, samarbete och kommunikation. Du tränar på att bemöta andra människor och utveckla din förmåga att kommunicera. Men också att leda och utveckla andra och får kunskaper om hälsa och miljö. På programmet läggs stor vikt vid etik och jämställdhet.

Så är programmet upplagt

Du kommer att läsa de gymnasiegemensamma ämnena: svenska, engelska, historia, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap samt idrott och hälsa. Du har även ett individuellt val där du själv väljer vad du vill läsa.

Kontakt med näringslivet - Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Som en del av utbildningen kommer du att prova på och praktisera dina kunskaper på en eller flera arbetsplatser. Det kallas för arbetsplatsförlagt lärande (APL) och omfattar minst 15 veckor av dina studier. Det är ett viktigt inslag i din utbildning.

"Du får känna på hur det är att arbeta och får värdefulla erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du ska söka jobb"

Framtidsyrken!

Exempel på yrken som programmet kan leda till:

• lärare
  • polis
  • socionom
  • ungdomscoach
  • kurator
  • barnskötare
  • ledare inom barn och ungdomsverksamhet
  • sjukskötare och annan sjukhuspersonal

Är du nyfiken och vill veta mer?

Kontakta gärna vår studie- och yrkesvägledare så berättar hon mer!

2019-08-21