Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta oss

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-525 00

Fridegårdsgymnasiet Centrumgränd 5 746 80 Bålsta

Samhällsvetenskapsprogrammet

Vill du ha breda möjligheter att välja utbildningsväg i framtiden? Då är samhällsvetenskapsprogrammet rätt för dig!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig utmärkta förutsättningar för vidare studier inom de allra flesta områden. Här får du fördjupade kunskaper som öppnar många utbildningsvägar.

Beteendevetenskap och samhällsvetenskap

Som människa ingår du alltid i sociala sammanhang och grupperingar. Tycker du att det är intressant att diskutera och analysera varför människor agerar som de gör i olika situationer? Vad utmärker en bra ledare och hur påverkas en grupp och dess medlemmar av ledarskapet och av varandra? Kanske vet du redan nu att du vill arbeta med människor i framtiden? Är du intresserad av samhällsfrågor? Vill du ha förklaringar till det som händer i världen omkring oss? Vilka är de bakomliggande orsakerna till hur världen ser ut idag?

På samhällsvetenskapsprogrammet får du vässa din förmåga att argumentera och övertyga samtidigt som du tränar dig i att analysera och kritiskt granska. På samhällsvetenskapsprogrammet får du också nyckeln till framgångsrika studier – språket!

Kurs - Hållbar utveckling

Kursen politik och hållbar utveckling tar upp aktuella ämnen och behandlar samspelet mellan människan och omgivningen genom frågor som bland annat miljöutmaningar, ekosystems bärkraft och miljöpolitik. Kursen ges parallellt med gymnasiearbetet och frågeställningar som tas upp i kursen kan vara aktuella att undersöka och skriva om i gymnasiearbetet.

Kurs - Entreprenörskap

Kursen ska ge dig färdigheter i att starta och driva ett eget företag. här får du driva ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet. Du får marknadsföra och sälja dina produkter eller tjänster och delta i mässor och utställningar. Det är ett bra tillfälle att få nya lärdomar och knyta värdefulla kontakter inför framtiden. Kursen entreprenörskap ges parallellt med gymnasiearbetet.

Du väljer en av de två kurserna ovan.

Din framtid

Efter studierna på samhällsprogrammet är du behörig till de flesta högskoleutbildningar. Programmet innehåller obligatoriska kurser som ger dig meritpoäng du har nytta av vid fortsatta studier för att bli till exempelvis

 • jurist
 • psykolog
 • socionom
 • journalist
 • kommunikatör
 • statsvetare
 • polis
 • brandman
 • lärare
 • sjuksköterska
 • sjukgymnast

En skola att trivas i

Vi har nyrenoverade, ljusa och studievänliga lokaler där både elever och lärare trivs. Lektionerna leds av behöriga och engagerade lärare. Som elev på samhällsvetenskapsprogrammet har du god tillgång till dina lärare och andra resurser. Vi är övertygande om att vår närvaro och vårt stöd är viktiga för din kunskapsutveckling. Vi gör din kunskapsresa intressant, spännande och lärorik.

Är du nyfiken och vill veta mer?

Då är du välkommen att kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Här hittar du kontaktinformation.

Sidansvarig: Fridegårdsgymnasiet

2019-02-14

Klicka för support
Stäng supportfönster