Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo
2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta oss

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-538 40

Fridegårdsgymnasiet Centrumgränd 5 746 80 Bålsta

Samhällsvetenskapsprogrammet

Elever på samhällsvetenskapsprogrammet

Vill du ha breda möjligheter att välja utbildningsväg i framtiden? Då är samhällsvetenskapsprogrammet rätt för dig!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Vill du ha breda möjligheter att välja utbildningsväg i framtiden? Då är samhällsvetenskapsprogrammet rätt för dig!

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig utmärkta förutsättningar för vidare studier inom de allra flesta områden. Här får du fördjupade kunskaper som öppnar många utbildningsvägar.

På vårt program har vi nyrenoverade, ljusa och studievänliga lokaler där både elever och lärare trivs. Lektionerna leds av behöriga och engagerade lärare. Som elev på samhällsvetenskapsprogrammet har du god tillgång till dina lärare och andra resurser. Vi är övertygande om att vår närvaro och vårt stöd är viktiga för din kunskapsutveckling. Vi gör din kunskapsresa intressant, spännande och lärorik.

Beteendevetenskap och samhällsvetenskap

Som människa ingår du alltid i sociala sammanhang och grupperingar. Tycker du att det är intressant att diskutera och analysera varför människor agerar som de gör i olika situationer? Vad utmärker en bra ledare och hur påverkas en grupp och dess medlemmar av ledarskapet och av varandra? Kanske vet du redan nu att du vill arbeta med människor i framtiden? Är du intresserad av samhällsfrågor? Vill du ha förklaringar till det som händer i världen omkring oss? Vilka är de bakomliggande orsakerna till hur världen ser ut idag?

På samhällsvetenskapsprogrammet får du vässa din förmåga att argumentera och övertyga samtidigt som du tränar dig i att analysera och kritiskt granska. På samhällsvetenskapsprogrammet får du också nyckeln till framgångsrika studier – språket!

Socialt entreprenörskap

Under det sista året jobbar eleverna med socialt entreprenörskap, ett företagande där själva kärnverksamheten handlar om att utveckla nya idéer och omsätta dem i handling i syfte att göra nytta för individer och samhälle; lokalt, regionalt eller globalt.

Din framtid

Efter studierna på samhällsprogrammet är du behörig till de flesta högskoleutbildningar. Dessutom innehåller programmet obligatoriska kurser som ger dig meritpoäng du har nytta av vid fortsatta studier för att bli till exempel jurist, psykolog, socionom, journalist, statsvetare, polis, brandman, lärare, sjuksköterska, sjukgymnast och mycket annat.

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2017-09-26

Klicka för support
Stäng supportfönster