Ramtider för skolskjuts

Skolskjutsen i Håbo kommun utgår i de flesta fall från vissa fastslagna ankomst- och avgångstider, ramtiderna.

Ramtider och tillsynsansvar

Skolskjutsen med buss följer UL:s ordinarie tidtabeller och eleven ska använda den avgång som ligger närmast efter skoldagens slut, inräknat den tid det tar att ta sig till busshållplatsen.

Den särskilda skolskjutsen i Håbo kommun följer vissa fastställda tider, kallade ramtider. Skolskjutsen lämnar och hämtar elever på en skola på bestämda tider och skolan ska anpassa sin schemaläggning efter de tiderna i möjligaste mån.

Ramtiderna på eftermiddagen är förlagda på hela timmar. Det innebär att en elev som slutar kort efter, eller alltför kort innan, en hel timme kommer att få en lång väntetid på eftermiddagen. Skolan har ansvar för att ha tillsyn över eleven från det att eleven har slutat sin sista lektion till att eleven kliver på skolskjutsen hem. Tillsynsansvaret gäller oavsett om eleven har en fritidshemsplats eller inte.

Vilka ramtider som gäller

Ramtiderna för skolskjuts med taxi är att lämna elever senast kl. 8.00, förutom för högstadiet på måndagar. Då ska eleverna lämnas senast kl. 8.45. Elever ska alltid lämnas i god tid innan skoldagen börjar.

Ramtiderna för skolskjuts med taxi är att hämta eleverna klockan 14.00, 15.00 eller 16.00.

Eftersom leverantörens uppdrag är att optimera dessa resor kommer det finnas bilar som påbörjar sin upphämtning klockan 14.00 på en skola för att hämta en annan elev på en annan skola några minuter efter 14.00.

En elev som slutar före 13:45 i sitt schema kommer hämtas cirka 14:00. En elev som slutar efter 13:45, men innan 14:45 kommer hämtas cirka 15:00. En elev som slutar efter 14:45 kommer hämtas cirka 16:00.

Sidansvarig: Barn- och utbildningsförvaltningen

2017-12-08