E-post:

Studie- och yrkesvägledning

Om du känner dig osäker gällande studier så är du välkommen att kontakta Håbo kommuns studie- och yrkesvägledare. Här får du svar på dina frågor och hjälp med en studieplan.

Individuell studieplan

Boka tid hos studie- och yrkesvägledaren för vägledningssamtal innan du söker eller för att få hjälp att göra ansökan. I samtalet kan ni diskutera och söka möjliga vägar för framtiden, hur din studiesituation ser ut och behörighetskrav. Studie- och yrkesvägledaren kan också kalla dig till samtal för att upprätta en individuella studieplan.

Studie- och yrkesvägledaren upprättare en individuell studieplan tillsammans med dig. I studieplanen står det vilka kurser du ska läsa, vilken takt du ska ha samt vilket mål du har med studierna.

Behörighet att studera vidare

Förkunskapskraven till högskolan är indelade i grundläggande och särskild behörighet/områdesbehörighet. Grundläggande behörighet är ett gemensamt krav för all högskoleutbildning. Utöver detta krävs ofta särskilda förkunskaper. Detta kallas särskild behörighet/områdesbehörighet och varierar mellan olika utbildningar.

Du kan också söka till högre utbildning med reell kompetens. Då behöver du inte en fullständig gymnasieexamen eller motsvarande.

Här hittar du kontaktuppgifter till Håbo vuxenutbildnings studie- och yrkesvägledare.

Sidansvarig: Håbo vuxenutbildning

2020-08-19